5 باور غلط درباره ماسک
به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، ناشناخته بودن ویروس کرونا به مفهوم رایج شدن شائبه هایی در رابطه با درمان آن بود. در این میان ذهنیت هایی اغلب اشتباه شکل می گرفت و به مدد رسانه های مجازی فراگیر می شد.
از خوردن زنجبیل و عسل بگیرید تا تاثیر گرما بر شیوع ویروس. در اینجا مهم ترین ذهنیت های اشتباهی را آنالیز کردیم که در رابطه با استفاده از ماسک میان شهروندان رواج پیدا نموده است.
1
ماسک زدن فایده ای ندارد و پوشیدن دستکش و استفاده از ضدعفونی نماینده ها کفایت می نماید. این یکی از باورهای غلط درباه ماسک است چون مطالعات مختلف در دنیا نشان داده ماسک، محافظت نماینده است. وزارت بهداشت کشورمان اعلام نموده در صورت استفاده از ماسک، ریسک ابتلا به کرونا 85درصد کاهش می یابد.
2
ماسک حتما باید گران قیمت باشد تا خاصیت محافظت نمایندگی داشته باشد. این نیز یکی از باورهای غلط رایج درباره ماسک است. درحالی که عده ای باور دارند فقط ماسک های گران قیمت و حرفه ای می توانند از آنها در برابر ویروس محافظت نمایند. مسؤولان وزارت بهداشت می گویند: انواع ساده ماسک ها حتی نوع خانگی آنها نیز می تواند خاصیت حفاظتی داشته باشد.
3
ماسک های یکبار مصرف را باید پس از یک بار مصرف دور انداخت. این باور اشتباه سبب شده عده ای استفاده از ماسک را مترادف با تحمیل هزینه های گزاف بر خود بدانند اما کارشناسان می گویند ماسک ها را می توان شست و به دفعات استفاده کرد اما اگر براثر شست و شو قطر منافذ آن تغییر کرد می توان برای جبران یک لایه دستمال کاغذی به کار برد.
4
پوشاندن دهان با ماسک کفایت می نماید و نیازی نیست بینی پوشانده گردد. به واسطه این باور اشتباه، تعداد افرادی که تنها دهان خود را با ماسک می پوشانند در حال افزایش است. البته برای عده ای سخت شدن تنفس، علت آزاد گذاشتن بینی است اما حقیقت این است که قطرات تنفسی از دهان و بینی قابلیت انتشار دارد و ضروری است هر دو با ماسک پوشانده شوند.
5
ماسک زدن به تنهایی کافی است و نیازی به رعایت بهداشت نیست. این نیز یکی از باورهای غلط درباره ماسک است. در حالی که عده ای تصور می نمایند با زدن ماسک دربرابر ویروس کرونا کاملا مصون می شوند اما کارشناسان می گویند نباید هنگام استفاده از ماسک دچار امنیت کاذب شد زیرا مکمل ماسک، شست وشوی مکرر دست ها و پرهیز از حضور در محیط های شلوغ است.
روزنامه وبلاگ آبی اناری ها
منبع: جام جم آنلاین