سیروز کبدی را بهتر بشناسیم

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، یک متخصص گوارش و کبد، سیروز یا تنبلی کبد را اختلالی جدی و پیش رونده و پاسخ کبد به ضایعاتی معرفی کرد که بر کبد وارد می گردد و گفت: در اثر بروز بیماری های مزمن کبدی، این ضایعات تحت عنوان بافت فیبروز در کبد ایجاد می گردد.

سیروز کبدی را بهتر بشناسیم

دکتر سید موید علویان در گفت وگو با وبلاگ آبی اناری ها، گفت: عوامل متعددی سبب بروز سیروز می شوند که از جمله این عوامل می توان به هپاتیت ویروسی نوع B و C اشاره نمود. همچنین در کشورهایی که مصرف الکل در آنها رواج دارد یکی از علل بروز سیروز، استفاده از الکل شناخته می گردد. در ایران نیز بیشترین علت ابتلاء به بیماری سیروز کبدی، هپاتیت مزمن B است و باید توجه داشت که از هر 100 نفر بیمار مبتلا به هپاتیت B از نوع حاد، 2 تا 4 نفر به هپاتیت مزمن مبتلا می شوند و در صورت عدم درمان و پیشرفت بیماری ممکن است بیماری آنها به سیروز تبدیل گردد.

وی بیماری سیروز کبدی را شامل عوارضی نظیر ضعف و بی حالی، تورم شکم، تجمع آب در شکم، برجسته شدن عروق مری، کوچک شدن کبد، کاهش وزن، بروز لکه های خون مردگی در پوست، خونریزی بینی و لثه و. …خواند و اضافه نمود: همچنین از مهم ترین خطراتی که بیماران مبتلا به سیروز را تهدید می نماید، خونریزی گوارشی است که اغلب به دلیل پاره شدن عروق مری اتفاق می افتد و پس از پاره شدن این عروق، شخص ممکن است دچار استفراغ خونی گردد و یا اینکه پس از چند ساعت تا چند روز مدفوع سیاه رنگ دفع کند. به همین دلیل ضروری است بیمار در صورت مشاهده این علائم سریعاً به پزشک مراجعه کند.

این متخصص گوارش و کبد نسبت به بروز عفونت های حاد در این افراد هشدار داده و گفت: مبتلایان به سیروز کبدی بنا به دلایلی بیشتر از افراد سالم مستعد ابتلا به عفونت های خاص هستند که این امر می تواند باعث تشدید بیماری شان گردد. پس ضروری است تا به نکات بهداشتی توجه ویژه ای داشته باشند تا از بروز بیماری های عفونی و عوارض ناشی از آن جلوگیری نمایند.

علویان با تاکید بر اصلاح الگوی تغذیه این بیماران گفت: یکی از مهم ترین مسائل در رابطه با بیماران مبتلا به سیروز، رژیم غذایی است. یک رژیم غذایی مناسب در بسیاری از موارد باعث تحول شدیدی در بیماری و حال شخص می گردد، البته رژیم غذایی هر بیمار بستگی به شدت و وضعیت بیماری وی متفاوت است، اما اصول کلی که باید رعایت گردد در همه مبتلایان به سیروز کبدی یکسان است.

وی بهترین رژیم غذایی برای این بیماران را پرهیز از مصرف گوشت قرمز دانست اضافه نمود: استفاده از مرغ بدون پوست، شیر با چربی معمولی، کاهش روغن مصرفی در غذا، استفاده هر روزه از هویج و اسفناج، کاهش مصرف نمک و حذف نمکدان از سفره ها، مصرف هر روزه میوه بویژه مرکبات، پرهیز از مصرف الکل و خودداری از مصرف تخم مرغ، قهوه و شکلات از مواردی است که در کنترل بیماری سیروز کبدی نقش پررنگی دارد. کمبود عنصر روی نیز به عنوان یکی از مواد ضروری و کمیاب در بدن بیماران مبتلا به سیروز پیش می آید و این امر ممکن است سبب اختلال در شعور این افراد گردد. به همین دلیل مصرف آن توصیه می گردد.

وی در سرانجام گفت: بیماری سیروز یا تنبلی کبد، درمان قطعی ندارد، اما باید توجه داشت اگر تشخیص سریع اتفاق افتد و روند درمان به درستی پیگیری گردد، درصورتی که علت ابتلاء به سیروز، بیماری خودایمنی باشد، امکان بهبودی قطعی به وجود می آید. البته باید توجه داشت که مجموعه درمان دارویی، رعایت دستورات تغذیه ای و بهداشتی می تواند زندگی بیمار مبتلا به سیروز کبدی را بهبود بخشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "سیروز کبدی را بهتر بشناسیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیروز کبدی را بهتر بشناسیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید