خبرنگاران شهروندان مازندرانی تلفنی با پزشکان خانواده خود تماس بگیرند

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، ساری- خبرنگاران - نماینده پزشکان خانواده شهری مازندران از شهروندانی که دارای علائم بیماری مانند سرفه ، تب و لرز و گلودرد هستند خواست تا بدون مراجعه حضوری ، ابتدا به وسیله ارتباط تلفنی با پزشکان خانواده خود مشورت نمایند و در صورت احتیاج و ضرورت با هماهنگی به مطب مراجعه نمایند.

خبرنگاران شهروندان مازندرانی تلفنی با پزشکان خانواده خود تماس بگیرند

دکتر یاسر قزوینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ آبی اناری ها یکی از دغدغه های مهم پزشکان خانواده مازندران را حفظ سلامتی افراد تحت پوشش دانست و تاکید نمود : با توجه به این که خانه نشینی بهترین راه جلوگیری از شیوع ویروس کروناست ، ضروری است شهروندان ابتدا هر گونه مشکل پزشکی را به صورت تلفنی با پزشکان خانواده خود در میان بگذارند و خطر خروج از منزل را برای ویزیت پزشک خود به جان نخرند.

وی گفت : خوشبختانه استان مازندران به خاطر اجرای طرح پزشک خانواده و سطح خوب ثباتی که در این زمینه میان پزشک و افراد تحت پوشش ایجاد شده ، می تواند با سرعت بیشتر و خیلی راحت تر این بیماری را شکست دهد به شرط آن که شهروندان در درجه اول نکات مهم و ضروری مانند ماندن در خانه و بیرون نرفتن را رعایت نمایند و چنانچه برای پیگری مسایل سلامتی خود احتیاجمند رفتن به بیرون از خانه هستند ، حتما قبل از این کار با پزشک خانواده خود مشورت نمایند.

دکتر قزوینی شرح داد : پزشک خانواده در مازندران می تواند عامل شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا در استان باشد . پزشکان خانواده بر اساس ابلاغیه وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی کاملا در جریان چگونگی انجام مشاوره و آموزش پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا قرار دارند و مهم تر از همه از شرایط سلامتی افراد تحت پوشش خودشان هم آگاهی دارند و پرونده سلامت هر شهروندی در اختیار پزشک خانواده اش است.

وی گفت : بر همین اساس هم مراقبان سلامت پزشکان خانواده در مازندران با افراد پر خطر دارای پرونده از جمله مادران باردار، سالمندان ، دیابتی ها و فشار خونی ها به صورت مرتب تماس برقرار می نمایند و ضمن این که در این تماس آخرین شرایط سلامتیشان را جویا می شوند ، مشاوره و هدایت های لازم را هم در اختیارشان قرار می دهند.

نماینده پزشکان خانواده مازندران یکی از مهم ترین راه حل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را خانه نشینی شهروندان و کاهش حدبیشتری ترددهای غیرضروری به خارج از منزل دانست و اضافه کرد : وقتی فرصت دریافت مشورت از پزشکان خانواده شهری و حتی روستایی برای تقریبا تمامی شهروندان مازندران وجود دارد ، شهروندان باید حدبیشتر استفاده را از آن ببرند و با خارج شدن بی مورد از منزل سلامتی خود را در خطر قرار ندهند.

ضرورت ارسال پیامک به خانواده ها

دکتر قزوینی یکی از مسائل موجود در حلقه ارتباطی میان پزشکان خانواده و شهروندان را در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا ، نبود کانال اطلاع رسانی سریع و پرحجم دانست و گفت : انتظار ما از فرماندهی قرارگاه پدافند زیستی استان این است که برای تمامی شهروندان مازندرانی پیامک ارسال نمایند که برای هرگونه مسایل حوزه بهداشت و درمان اعم از کرونا و دیگر مسایل به صورت تلفنی با پزشکان خانواده خود مشورت نمایند و از خانه هایشان بیرون نروند.

وی اضافه کرد : متاسفانه در این چند روز یکی از مسایلی که برای ما پزشکان خانواده آزار دهنده بود این که بعضی از شهروندان بدون توجه به خطر بیرون رفتن از خانه به مطب ها مراجعه کردند در حالی که می توانستند به صورت تلفنی مشکلشان را با پزشک خود در میان بگذارند و مشورت ها لازم را بگیرند.

دکتر قزوینی گفت : البته پزشکان خانواده در محیط مطبشان تمامی نکات بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت می نمایند ، ولی نگرانی ما این است که شهروندان در راستا رسیدن به مطب دچار آلودگی شوند چون بسیاری از افرادی که طی این چند روز به پزشکان خانواده مراجعه کردند ، مشکلشان با مشورت دریافت تلفنی قابل حل بود و احتیاجی به مراجعه حضور نداشتند.

نماینده پزشکان خانواده مازندران شرح داد : بسیاری از مردم به دلیل وجود ترس و دلهره با داشتن کوچکترین علائم که ربطی به کرونا ندارد، به مراکز درمانی بویژه برای دادن آزمایش اقدام می نمایند ، در حالی که پزشک خانواده با داشتن پرونده سلامت افراد تحت پوشش ، می تواند یاری کار جلوگیری از شیوع این ویروس باشد.

وی اضافه کرد : پزشکان خانواده علاوه بر ارائه مشاوره و آموزش های لازم ، پیگیری شرایط بیماران پر خطر و یا افرادی که علائم آنان به بیماری ویروس کرونا نزدیک باشد ، به صورت جدی انجام می دهد.

طرح پزشک خانواده از سال 1391 در مازندران با همکاری 630 پزشک و شرکت های بیمه ای (تامین اجتماعی- بیمه سلامت) شروع شد و توانست تمام جمعیت ساکن در شهرها که از این 2 پوشش بیمه ای برخوردارند را تحت پوشش قرار دهد و گام موثری را برای سلامت مردم بردارد.

این روز ها که شاهد گسترش ویروس کرونا در بیشتر نقاط استان های کشور هستیم ،توقع و انتظار مسئولان مازندران بویژه 2 مدیریت بیمه ای بیمه سلامت و تامین اجتماعی که به نمایندگی از دولت تدبیر و امید ماهانه هزینه سنگینی را در اجرای این طرح متقبل می شوند ، این است که مردم استان به مراتب در پیشگیری و رعایت مقولات بهداشتی و درمانی ویروس کرونا همکاری همه جانبه و در عین حال موثر باشند.

طرح پزشک خانواده صرف نظر از رایگان نسبی هزینه درمان سطح یک (ویزیت- دارو)، زیر ذره بین قراردریافت سلامت خانوارهای تحت پوشش، شناسایی بیشتر بیماران دیابتی و فشارخون به عنوان ام المرض (دیابت 160 هزارنفر - فشار خون 70 هزارنفر در مازندران)، برقراری طرح های مراقبتی متناسب با احتیاج جمعیت تحت پوشش، حذف بده و بستان اقتصادی بین پزشک و بیمار از جمله مزایای طرح پزشک خانواده در مازندران است.

بر اساس آخرین گزارش، دستکم 400 فرد مشکوک به ویروس کرونا در 2 دانشگاه مازندران و بابل بستری شدند که تا به امروز نتیجه آزمایش 42 نفر به ویروس کرونا مثبت اعلام شده است و سه نفر نیز جان باختند.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران شهروندان مازندرانی تلفنی با پزشکان خانواده خود تماس بگیرند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران شهروندان مازندرانی تلفنی با پزشکان خانواده خود تماس بگیرند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید