چرا همه سیگاری ها سرطان نمی گیرند؟
به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، درحالی که کشیدن سیگار عامل اصلی ابتلا به سرطان ریه است، بعضی افراد سیگاری دچار سرطان نمی شوند. پژوهشگران توضیحی برای این مسئله پیدا نموده اند.
بدون شک، ایمن ترین راه برای محافظت از خود دربرابر سرطان ریه اجتناب از کشیدن سیگار است. با این حال، این مسئله نیز واقعیت دارد که همه کسانی که همواره سیگار می کشند، محکوم به ابتلا به سرطان نیستند. درواقع، بیشتر این افراد دچار سرطان ریه نمی شوند. طبق مطالعات نوی که دانشمندان انحام داده اند ژنتیک می تواند در این موضوع موثر باشد. با وبلاگ آبی اناری ها همراه باشید تا ارتباط سرطان ریه و سیگار کشیدن رو آنالیز کنیم.
هدیه مخفی برای بعضی از سیگاری ها
پژوهشگران در کسانی که سیگار می کشند اما هرگز دچار سرطان ریه نمی شوند، مزیتی ارثی پیدا نموده اند. به نظر می رسد سلول هایی که ریه آن ها را می پوشاند، با احتمال کمتری در طول زمان جهش پیدا می نمایند. این یافته ها نشان می دهد که ژن های ترمیم نماینده DNA در بعضی افراد فعال تر هستند و این امر می تواند از افرادی که مرتبا سیگار می کشند در برابر ایجاد سرطان محافظت کند.
انجام تحقیقات بیشتر
در مطالعه نو از پروفایل های ژنتیکی نایژه های افراد سیگاری و غیر سیگاری استفاده شد. سلول های سطحی جمع آوری شده از ریه های شرکت نمایندگان برای مقدار گیری جهش های ژنوم آن ها به طور جداگانه توالی یابی شد. سایمون اسپیواک، متخصص ریه شرح می دهد: این سلول های ریه برای سال ها و حتی دهه ها باقی می مانند و با افزایش سن و سیگارکشیدن، جهش هایی در آن ها تجمع پیدا می نماید. از بین تمام انواع سلول های ریه، احتمال سرطانی شدن این سلول ها بیشتر است.
به گفته نویسندگان، یافته ها به روشنی نشان می دهد که جهش ها در ریه انسان با افزایش سن بیشتر می گردد و آسیب DNA در سیگاری ها بیشتر است. دود تنباکو مدت ها است با ایجاد آسیب DNA در ریه مرتبط شده است؛ اما مطالعه نو نشان داد شرایط همه سیگاری ها یکسان نیست. درحالی که مقدار سیگارکشیدن با افزایش نرخ جهش سلولی مرتبط بود، پس از معادل حدود 23 سال کشیدن سیگار به مقدار یک بسته در روز، این خطر حالت ثابتی پیدا می کرد. اسپیواک می گوید:
کسانی که بیشتر از همه سیگار می کشیدند، بیشترین بار جهش را نداشتند. داده های ما نشان می دهد که این افراد به رغم سیگارکشیدن زیاد، ممکن است به مدت طولانی زنده مانده باشند زیرا توانسته اند تجمع بیشتر جهش را سرکوب نمایند. ثابت ماندن جهش ها می تواند ناشی از داشتن سیستم های بسیار کارآمد برای ترمیم آسیب DNA یا سم زدایی از دود سیگار باشد.
یافته ها بعلاوه می تواند به شرح این مسئله یاری کند که چرا 80 تا 90 درصد از کسانی که همواره سیگار می کشند، دچار سرطان نمی شوند و نیز چرا بعضی از کسانی که اصلا سیگار نمی کشند، دچار تومور می شوند. درحالی که به نظر می رسد دود سمی تنباکو موجب جهش های سلولی اضافی در ریه می گردد، اینکه این جهش ها به ایجاد تومور منجر خواهند شد یا نه، به عملکرد بدن در ترمیم DNA یا کاهش آسیب DNA بستگی دارد.
ترمیم DNA یک هدیه موروثی است یا اکتسابی
ژن های مرتبط با ترمیم DNA می توانند ارثی یا اکتسابی باشند. در پژوهش های گذشته، غیرفعال کردن ژن های ترمیم نماینده با ایجاد تومور در ارتباط بوده است. البته ژن ها تنها عوامل موثر در خطر ابتلای فرد به سرطان نیستند. عوامل محیطی مانند رژیم غذایی نیز می توانند بر مواد مغذی درون بدن اثرگذار باشند که بر ایجاد تومور تاثیر می گذارند.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت می کنیم مطلب 7 انسان شگفت انگیز با توانایی های باورنکردنی ! را بخوانید.
منبع: پیام دلتا