پیش پرداخت قرعه کشی خودرو چه می گردد؟

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، مکانیزم برگشت پول بازپرداختی که افراد برای قرعه کشی خودرو پرداخت می نمایند و نیز موضوع گارانتی سه ماهه از جمله سوالات متقاضیان خرید خودرو است.

پیش پرداخت قرعه کشی خودرو چه می گردد؟

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، پیش ثبت نام 25 هزار دستگاه خودرو در شرایطی شروع شده که بعضی نگران سوءاستفاده خودروسازان از مبالغی هستند که متقاضیان آن در قرعه کشی برنده نشده اند؛ اما پول ها زیر کلید دستگاههای نظارتی است.

به گزارش مهر، با برنامه ریزی و سیاستگذاری های انجام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی بازار خودرو، پیش ثبت نام فروش 25 هزار دستگاه خودرو از دقایق ابتدایی روز یکشنبه 4 خرداد 99 شروع شده است. بر این اساس متقاضیان از دیروز تا چهارشنبه 14 خرداد فرصت دارند تا با مراجعه به سامانه های فروش طراحی شده از سوی خودروسازان، ثبت نام خود را انجام داده و وارد مرحله بعدی یعنی احراز هویت و در نهایت، قرعه کشی شوند.

  • شرایط حضور در فرآیند خرید 25 هزار دستگاه خودرو

در واقع، مراحل طراحی شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به گونه ای است که هر یک از متقاضیان حضور در فرآیند فروش خودرو باید علاوه بر دارا بودن شرایط اختصاصی، ده شرایط را هم رعایت نموده و در صورت احراز آن، در فرآیند قرعه کشی طراحی شده با حضور دستگاه های نظارتی شرکت نمایند.

بر اساس ضوابط اعلامی از سوی وزارت صنعت، با هر کد ملی فقط امکان ثبت نام و خرید یک دستگاه خودرو از خودروسازان وجود دارد و در عین حال، مشتریانی که در 36 ماه اخیر اقدام به خرید خودرو از شرکت های خودروساز نموده اند، مجاز به ثبت نام نیستند.

همچنین فرد متقاضی باید گواهینامه رانندگی داشته و سن وی، بالاتر از 18 سال باشد؛ ضمن اینکه کد ملی، شماره تلفن همراه، معینات حساب بانکی، همه باید متعلق به شخص ثبت نام نماینده باشد. در این میان یکی از شروط محکمی که در اطلاعیه فروش اعلامی خودنمایی می نماید، عدم دارا بودن پلاک فعال و نصب شده بر روی خودرو است؛ ضمن اینکه اگر فردی پیروز به خرید خودرو در این دور از فروش های خودروسازان گردد، به هیچ عنوان حق فروش وکالتی خودرو را ندارد و خودروی فروخته شده به وی نیز، قابل صلح نخواهد بود.

در این میان ضوابط فروش خودرو به گونه ای طراحی شده که چنانچه در راستی آزمایی مراحل فروش، تکمیل وجه، تحویل خودرو و حتی در بازه زمانی پس از تحویل خودرو، معین گردد که خریدار از ضوابط عدول نموده یا در فرآیند ثبت نام صداقت نداشته است، خودروی وی توقیف و مطابق با قانون با آن برخورد می گردد.

از سوی دیگر، وزارت صنعت به منظور جلوگیری از احتکار خودروها، در دستورالعمل خود اعلام نموده هر خودروی صفر کیلومتری که در فرآیند تحویل مشتری قرار می گیرد، حداکثر باید ظرف مدت سه ماه و پس از تردد 1000 کیلومتری، برای استفاده از گارانتی به نمایندگی های مجاز خدمات پس از فروش خودروسازان مراجعه کند.

اما نکته دیگر، موضوع شماره شبا و کارت بانکی است که باید به نام خود فرد متقاضی باشد و در غیر این صورت، نه تنها خودرویی به وی تحویل داده نخواهد شد، بلکه اگر در فرآیند قرعه کشی پیروز به خرید نهایی خودرو نگردد، پول برگشتی از سوی خودروسازان صرفاً به شماره شبای اعلام شده در مراحل ابتدایی ثبت نام که به نام خود فرد متقاضی است، عودت داده می گردد؛ ضمن اینکه سند خودرو نیز تا یکسال، در رهن شرکت خودروساز باقی خواهد ماند.

  • آیا برای ثبت نام خودرو باید عجله کنیم؟

بر این اساس مراحل پیش ثبت نام از روز گذشته شروع شده و تا روز چهارشنبه 7 خردادماه ادامه دارد؛ البته این به آن معنا نیست که پیش ثبت نام تنها تا چهارشنبه پیش رو امکان پذیر باشد و پس از آن متقاضیان اجازه برای حضور در این فرآیند را نداشته باشند، بلکه هر یک از متقاضیان در طول 10 روز معین شده یعنی از یکشنبه 4 خرداد تا چهارشنبه 14 خردادماه فرصت دارند تا در هر ساعتی از شبانه روز وارد سامانه شده و درخواست خرید خود را به ثبت برسانند.

نکته حائز اهمیت نگرانی بعضی از مردم برای انجام ثبت نام در ساعات ابتدایی شروع اجرای طرح است؛ در حالیکه این شیوه فروش کاملاً متفاوت از روش های قبلی اجرا شده از سوی خودروسازان بوده و تقدم و تاخر در ثبت نام، هیچ تأثیری در فرآیند قرعه کشی ندارد؛ به نحوی که قرار نیست سایتی برای ثبت نام بسته گردد و یا کاربری به دلیل رقابت زمانی، از ادامه فرایند خرید خود جا بماند، بلکه تمامی خریداران تا خاتمه آخرین دقایق از روز چهارشنبه 14 خرداد 99 فرصت دارند تا در هر ساعتی از شبانه روز به سامانه مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نمایند.

  • سرنوشت مبالغ دریافتی از متقاضیانی که در قرعه کشی برنده نمی شوند

در این میان بعضی نگرانی ها حکایت از آن دارد که سرنوشت مبالغی که از سوی خریداران خودرو برای هر خودروی انتخابی خود را به حساب اعلام شده از سوی هر یک از خودروسازان واریز نموده و به هر دلیلی، پیروز به مشارکت یا انتخاب نهایی در فرآیند قرعه کشی نمی شوند، چه می گردد.

یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در تبادل نظر با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که سرنوشت مبالغ دریافتی از متقاضیانی که در قرعه کشی برنده نمی شوند، چه خواهد شد، می گوید: هر یک از دو خودروساز یک حساب بانکی واسط را با نظارت دستگاه های نظارتی معرفی نموده که مبالغ ناشی از ثبت نام خودروها از سوی متقاضیان به آن حساب واسط واریز می گردد.

وی می افزاید: با حکم قضائی و نظارت دستگاه های نظارتی، تمامی پول ها در این حساب مسدود و بلوکه می گردد و نه خودروساز و نه بانک، اجازه استفاده از آن را نخواهد داشت؛ بنابراین هیچ گونه عملیات بانکی و تراکنشی با این مبالغ انجام نخواهد شد و طبیعتاً در چنین شرایطی، سودی هم به این پول تعلق نمی گیرد.

به گفته این مقام مسئول در وزارت صنعت، این وزارتخانه به همراه دستگاه های نظارتی، تمام کوشش خود را به کار خواهد بست تا هیچگونه تخلفی در این حوزه صورت نگیرد و بر این اساس، نظارت کافی بر روی حساب واسط معرفی شده از سوی خودروسازان صورت خواهد گرفت تا هیچگونه عملیات بانکی با این مبالغ انجام نگردد.

وی گفت: از سوی دیگر، دستگاه های نظارتی مراقبت لازم را در این زمینه به عمل آورده و پول بر اساس دستورالعمل های معین شده به حساب مشتری بازگشت داده خواهد شد؛ پس جای نگرانی وجود ندارد چراکه وزارت صنعت به شدت مراقبت می نماید تا این مبالغ بر اساس نظارت دستگاه های نظارتی، در حساب واسط بلوکه باقی بماند و خودروساز حق دست اندازی به آن را ندارد.

منبع: همشهری آنلاین

به "پیش پرداخت قرعه کشی خودرو چه می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش پرداخت قرعه کشی خودرو چه می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید