طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی را ساده تر یاد بگیرید
به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، محال است نام شمال را بشنوید و خاطره لذت بخش خوردن ماهی و مرغ شکم پر لبخند بر لبتان نیاورد. طعم ملس رب انار خانگی و ترکیب شگفت انگیزش با گردو و چوچاق، چیزی نیست که به این سادگی ها از حافظه چشایی شما پاک گردد.
مردم شمال عمری ست به رسم ادب و مهمان نوازی، سفره ای پهن می نمایند به زیبایی طبیعتشان، سفره ای که ماهی و مرغ شکم پر، برنج دودی، فسنجان و زیتون پرورده، پای ثابت آن است. سخاوت، خصیصه ای ست که مردم این خطه از زمین و آسمانش به یادگار برده اند.
در این مقاله دستور پخت مرغ شکم پر را به سبک شمالی می آموزید، به این امید که در شیرینی لحظات سرو و میلش ما هم سهم کوچکی داشته باشیم.
مواد لازم مرغ شکم پر (مناسب برای 4 نفر)
- مرغ کامل (5 تا 2 کیلوگرم) 1 عدد
- سبزی معطر (گشنیز، جعفری، نعنا، چوچاق و خالولش) ½ پیمانه
- مغز گردو خرد شده ½ پیمانه
- رب انار 1قاشق غذاخوری
- آلو بخارا 6 تا 8 عدد
- زرشک 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 2 عدد
- سیر 3 حبه
- کره و زعفران برای رومال مرغ
- آب به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر به مقدار دلخواه
حتما بخوانید: طرز تهیه ماهی شکم پر
طرز تهیه مرغ شکم پر
- مرغ را خوب بشویید و درون یک آب کش قراردهید تا آب اضافی خارج گردد. حواستان باشد پوست مرغ را جدا نکنید.
- با یک دستمال تمیز، مرغ را کاملا خشک کنید. روی آن نمک و فلفل بپاشید و اجازه دهید حداقل 6 ساعت در یخچال استراحت کند و مزه دار گردد.
- وقت آماده کردن مواد میانی مرغ شکم پر است.
- یک عدد پیاز درشت را پوست بگیرید و به شکل نگینی خرد کنید.
- درون تابه کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی را اضافه کنید.
- وقتی پیازها کاملا سبک و طلایی شد، سیر را له کنید و همراه با پیاز کمی تفت دهید.
- همین قدر که عطر سیر در فضای آشپزخانه بپیچد کافی ست؛ زمان اضافه کردن ادویه هاست.
- سبزی های معطر را که قبلا ساطوری و خرد نموده اید به پیازها اضافه کنید و اجازه دهید انفجار طعم ها اتفاق بیفتد.
- مغز گردو را بکوبید و به مایه در حال سرخ شدن اضافه کنید.
- وقت اضافه کردن آلوهاست.
- اجازه دهید همه مزه ها به خورد هم بروند. سپس رب انار را به مایه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- بعد از افزودن رب انار، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید رب انار با دمای مواد رقیق گردد و در بافت آن نفوذ کند.
- مواد میانی مرغ شکم پر شما آماده است تا با طعم دل پذیرش، هوش از سر ببرد.
- مرغ را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
- زعفران دم نموده را با کمی کره ترکیب کنید و روی پوست مرغ بمالید.
- مایه را که حالا کمی خنک شده است به آرامی درون شکم مرغ بریزید تا فضای میانی را کاملا پر کند.
- شکم مرغ را به یاری نخ و سوزن بدوزید تا حین پخت، مواد میانی از آن خارج نگردد.
- حالا وقت سرخ کردن مرغ شکم پر است. آن را در روغن داغ سرخ کنید تا خوش رنگ و طلایی گردد.
- قابلمه مناسبی انتخاب کنید و در آن یک عدد پیاز رنده شده را با مقدار کمی روغن در آن تفت دهید تا کاملا سبک گردد.
- به پیازها ادویه و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تا بازشدن رنگ رب در روغن شکیبا باشید.
- مقداری زرشک و آلو را همراه با رب تفت دهید و آب جوش را به آرامی به این ترکیب اضافه کنید.
- حالا مرغ شکم پر را که در روغن سرخ نموده اید درون این سس بگذارید و شعله گاز را تا حد ممکن کم کنید.
- اجازه دهید 4 تا 5 ساعت به آرامی بپزد و کاملا مغزپخت گردد.
- با این دستور پخت مرغ شکم پر، به خاطرات شمالی که محال است از یادتان برود پرواز کنید.
حتما بخوانید: طرز تهیه مرغ ناردونی چگونه است؟
طرز تهیه مرغ شکم پر در فر
طرز تهیه مرغ شکم پر در فر دقیقا مشابه طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه است؛ با این تفاوت که مراحل پایینی پخت درون فر انجام می گردد.
- فر را روشن کنید تا خوب گرم گردد.
- سینی فر را با کمی روغن چرب کنید.
- مرغ شکم پر را که خوب سرخ نموده اید درون سینی فر بگذارید.
- روی آن را با فویل آلومینیومی کاملا بپوشانید.
- با نوک چاقو روی فویل چند سوراخ ریز ایجاد کنید.
- سینی را درون فر قرار دهید. درجه فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
- پخت مرغ شکم پر در فر 5 تا 2 ساعت زمان احتیاج دارد.
- بعد از گذشت 5 ساعت از آغاز پخت، مرغ را از فر خارج کنید، فویل را از روی آن بردارید و اجازه دهید حدود 30 دقیقه با شعله بالای فر، برشته و طلایی گردد.
اگر تمایلی به استفاده از فویل آلومینیومی ندارید استفاده از ظرف پیرکس برترین گزینه برای شماست. مرغ را درون یک ظرف پیرکس دردار قرار دهید و درون فر بگذارید. اگر ظرف پیرکس دردار در دسترس نبود از دو ظرف هم مقدار یاری بگیرید تا یکی از ظروف به عنوان در عمل کند. بعد از پخت مرغ، در را بردارید و اجازه دهید مرغ کاملا برشته گردد.
دستور پخت مرغ شکم پر در فر یک دستور غذای رژیمی محسوب می گردد و یک انتخاب مناسب برای آن هاست که مرغ برشته و سرخ شده را به خوراک مرغ ترجیح می دهند. این غذای لذیذ را همراه با نارنج تازه، سیر یا زیتون پرورده میل کنید. البته بی شک کته با برنج محلی را فراموش نمی کنید و آن را در منوی غذایی تان قرار می دهید.
حتما بخوانید: شش طرز تهیه خاگینه تبریزی خوشمزه
مهم ترین نکات دستور پخت مرغ شکم پر
- پوست مرغ را جدا نکنید. پوست مرغ با وجود چربی از خشک شدن گوشت مرغ حین پخت جلوگیری می نماید.
- حتما مرغ را قبل از پخت مزه دار کنید. برای این که مرغ بوی نامطبوعی نداشته باشد می توانید یک عدد پیاز را خرد کنید و چند ساعتی درون شکم آن قرار دهید.
- برای لذیذتر شدن مرغ شکم پر، حین پخت حداقل دوبار مرغ را از فر خارج کنید و روی آن ترکیب کره و زعفران بمالید.
- اگر به سبزیجات محلی شمال دسترسی ندارید می توانید از هر نوع سبزی معطر دیگر در طرز تهیه مرغ شکم پر بهره ببرید.
- استفاده از سبزی معطر برای مواد میانی مرغ اجباری نیست. مرغ شکم پر بدون سبزی هم می تواند لذیذ و خوشمزه باشد؛ اگر با صبر و حوصله طبق دستور پخت مرغ شکم پر آماده گردد.
- یک نکته مهم در طرز تهیه مرغ شکم پر، کوبیدن گردو و سیر است. با کوبیدن آن ها به خارج شدن عطر و طعم اصلی، یاری بیشتری می کنید.
- بعد از دوخت شکم مرغ، ران ها را با یک نخ محکم به هم ببندید تا حین پخت و بر اثر نرم شدن جدا نشوند. این گونه غذای شما ظاهر زیبایی خواهد داشت.
- اگر به آب انار دسترسی دارید در دستور پخت مرغ شکم پر آب انار را جایگزین رب گوجه فرنگی کنید و یک سس فوق العاده بسازید. عصاره طبیعی انار می تواند غذای شما را لذیذتر از حد تصورتان کند.
- افزودن مقدار کمی از مایه داخل شکم مرغ به سس، باعث خوش طعم شدن و افزایش غلظت آن می گردد. این مورد از نکات کلیدی در طرز تهیه مرغ شکم پر محسوب می گردد.
- اگر شما هم جز دوست داران طعم ترش و ملس هستید در دستور پخت مرغ شکم پر اندازه آلو و زرشک مصرفی را بیشتر کنید.