سلامت در سفر: چطور در سفر غذای سالم بخوریم؟

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، یکی از نشانه های فرهنگ هر مردمی غذاهای بومی آنان است. این موضوع باعث می گردد غذاهای محلی با سفر و گردشگری پیوند بخورند. اما میل کردن غذاهای محلی همواره هم برای سلامت خوب نیست. با خبرنگاران همراه باشید تا با راه و چاه سلامت غذایی در سفر آشنا شوید.

سلامت در سفر: چطور در سفر غذای سالم بخوریم؟

ممکن است عاشق امتحان کردن غذاهای مختلف در سرتاسر دنیا باشید. اما در حالی که بشقابتان یک زمین بازی محسوب می گردد، شکمتان ممکن است خیلی اهل این نوع چالش نباشد. برای جلوگیری از گذراندن نیمی از طول سفر در سرویس بهداشتی، مهم است که تعادلی را بین امتحان کردن غذاهای محلی و رفتار خوب با شکمتان برقرار کنید.

غذایی که در خانه می خورید الزاما سالم تر از غذا در کشور های خارجی نیست. مساله این است که بدن شما با غذاهای خودتان خو گرفته است. یکی از تفاوت های مهم غذای خانگی و غذا در بعضی کشور های دیگر این است که برای فراوری غذاهای آنان از کود های طبیعی بیشتری استفاده می گردد. این عامل باعث ورود باکتری هایی می گردد که به هم ریختن مزاج و دل درد را موجب می شوند. این بیماری به معده مسافر معروف است.

از معروف ترین بیماری های مسافران که عامل غذایی دارند می توان به سالمونولسیس salmonellosis (با باکتری ماهی قزل آلا یا سالمون ایجاد می گردد)، عفونت اشریشیا کلای E. coli infection و نوروویروس اشاره نمود. قبل از سفر ارزشش را دارد تا وب سایت سازمان های سلامت و غذا را آنالیز کنید تا بفهمید آیا بیماری خاصی در مقصد مورد نظر شما شایع است یا نه. این سازمان ها بعلاوه شما را از خطرات دیگری مانند حصبه و هپاتیت مطلع می نمایند.

در اینجا ما هدایت هایی برای لذت بردن از غذا اما ایمن ماندن از بیماری های آنان را برای شما آماده نموده ایم.

چه چیزهایی را نخوریم یا ننوشیم

شایع ترین منبع بیماری های گوارشی و اسهال در سفر خوردن آب و یخ است.

بشقاب های گوشت سرد، پنیر، غذاهای بوفه ای و مایونز بسته بندی نشده معمولا منابع اصلی باکتری های بیماری زا هستند.

غذاهای دریایی به ایجاد مسائل روده ای معروفند چرا که ماهی به وسیله منابع متنوعی آلوده می گردد. ماهی های کوچک تر معمولا سالم ترند. بهتر است از مصرف اعضای داخلی ماهی ها و موجودات دریایی حلزونی از جمله صدف دوکپه ای، حلزون خوراکی و انواع دیگر صدف خودداری کنید.

از محصولات محلی پاستوریزه نشده فرار کنید مثلا پنیر یا ماست. حتما برچسب محصولات را برای مدرک پاستوریزه شدن آنالیز کنید. بیشتر شیر های قوطی، سالم هستند.

آجیل ها معمولا انتخاب های خوبی محسوب می شوند.

قهوه و چای معمولا بی ضرر هستند اما سعی کنید آن ها را بدون شیر که پتانسیل بیماری دارد مصرف نمایید. خامه ای که در قوطی سربسته است اگر پاستوریزه باشد معمولا مسئله ای ندارد.

در کشور های در حال توسعه معمولا این قانون صدق می نماید: بپزش، بشورش، پوستش را بکن یا فراموشش کن. غذاهایی که به تازگی پخته می شوند با احتمال کمتری به وسیله عوامل درون هوا آلوده شده اند. غذاهای خام مثل سالاد ها، میوه ها و سبزیجات بدون پوست مجرم برای مسائل بیشتری هستند. میوه ها و سبزیجاتی که خودتان می توانید پوست بکنید معمولا ایمن و سالم ترند.

سس ها و ادویه ها مثل مایونز، کچاپ و تزئینات سالاد معمولا در قوطی های بسته سالم ترند.

غذا های خود را کاملا پخته well done یا حداقل نسبتا پخته medium well سفارش دهید و حتما آن ها را فقط در صورتی نوش جان کنید که داغ سرو شوند. مخصوصا مراقب تخم مرغ عسلی و ساندویچ هایی باشید که سبزیجات نپخته زیادی دارند.

بیرون غذا خوردن

ممکن است راحت ترین راه باشد اما غذاهایی که از دست فروش ها و دکه های خیابانی می خرید ریسک زیادی دارند. از سرو غذای داغ اطمینان حاصل نموده و پیش از سفارش نگاهی به کیوسک ارائه غذا بیندازید. به نظر تمیز و مرتب می رسد؟ شلوغ است؟ (هرچه مشتری کمتر باشد امکان مانده بودن غذا بیشتر است).

وقتی به رستوران می روید دقت کنید هرچه رستوران شلوغ تر باشد امکان سرو غذاهای تازه تر، تمیزتر و ایمن تر در آن بیشتر است. با این حال از آن ها بخواهید غذایتان را کاملا بپزند و موارد ایمنی را رعایت کنید. اگر به کشوری با زبان ناآشنا می روید، بهتر است یک کتاب زبان در سفر که جملات و تعابیر پرکاربرد را دارد به همراه داشته باشد تا غذاهای ناآشنا و با ریسک بالقوه را سفارش ندهید.

یک پیشنهاد مستقیما از زبان مادران: همواره پیش از صرف غذا دستان خود را بشویید. به یاد داشته باشید که چه برای شستن دستان و چه شستن و آماده کردن غذاها حتما باید از آب پاک و سالم بهره ببرید.

مواد غذایی لازم

بیشترین افراد در خطر بیماری های غذایی خانم های باردار، افراد با سیستم ایمنی ضعیف و افراد مسن هستند. با این حال سفر ممکن است برای سالم ترین مسافرین نیز سخت گردد. در قلب سفر بی پروا از مقصدی به مقصد دیگر، احتمال اینکه مواد غذایی مناسب را فراموش کنید زیاد است. دنبال نکردن برنامه منظم غذا خوردن یا مصرف یک نوع غذا برای چند روز ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف نموده و باعث ایجاد مسائل سلامتی گردد.

برای حفظ یک رژیم غذایی متعادل کوشش کنید. در نبود گوشت، می توانید پروتئین مورد احتیاج بدن را از تخم مرغ، آجیل، عدس و توفو به دست آورید. میوه ها و سبزیجات پوست کندنی منابع مناسبی برای مواد معدنی و ویتامین هستند. اطمینان حاصل کنید رژیم غذایی شما شامل نان و غلاتی مانند برنج باشد. همواره مقدار زیادی آب (سالم) بنوشید.

منابع مصنوعی ویتامین ها و مکمل ها از جمله قرص آهن می تواند به تعادل رژیم غذایی در صورت کمبود یاری کند. نوشیدنی های ورزشی و بسته های میان وعده سفری نیز خوبند.

احتیاجهای ویژه

اگر گیا ه خوار هستید مراقب بخش هایی از منو که به صورت اختصاصی اصطلاح گیاه خواری ندارند باشید. مخصوصا در کشور های آمریکای جنوبی که گوشت ستون اصلی غذا محصوب می گردد. ممکن است برای گارسون توضیح دهید که شما گوشت نمی خورید با این حال لازانیایی تحویل بگیرید که با آب گوشت تهیه شده است. بدانید که بیشتر سس ها و سوپ ها با عصاره گوشت درست می شوند. خرید غذای خودتان از فروشگاه ها و سوپر مارکت ها برترین گزینه است.

اگر به غذایی حساسیت دارید، بعضی از غذاها را هضم نمی کنید یا در رژیم خاصی هستید (بدون قند، کم کالری و...)، بسیار مهم است که با خود کتاب راهنمای سفر همراه داشته باشید تا منوی غذاهای خارجی را درک کنید. در این مورد هم بهتر است غذای خود را از فروشگاه ها و سوپر مارکت ها خریده و درست کنید.

این هم راهنمای لذت از غذاها در طول سفر. نظر شما وبلاگ آبی اناری هایی های عزیز چیست؟ مثل همواره با ما همراه باشید.

منبع: کجارو / independenttraveler.com

به "سلامت در سفر: چطور در سفر غذای سالم بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سلامت در سفر: چطور در سفر غذای سالم بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید