طرز تهیه سرکه سفید و خواص آن

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، سرکه سفید از تقطیر سرکه مالت (مالت کردن جو) به دست می آید، ولی در صنعت تنها با مخلوط کردن اسید استیک با آب برای تهیه سرکه سفید استفاده می گردد. سرکه سفید برای چاشنی غذا، استفاده دارویی و پاک کننده طبیعی سطوح کاربرد دارد.

طرز تهیه سرکه سفید و خواص آن

وبلاگ آبی اناری ها | سرویس آشپزی - سرکه یکی از مهمترین کشفیات مردم باستان است و قدمتی بیش از ده هزار سال دارد. این ماده که در ادامه فرایند عمل آوری خمر به وجود می آید، در واقع نتیجه طبیعی تماس نوشیدنی های الکلی با هواست. سرکه یک چاشنی مهم در پخت غذا های مختلف است و کاربردهای دارویی هم دارد.

انواع مختلفی از سرکه در سراسر دنیا وجود دارد که از میوه هایی نظیر سیب، انگور، خرما، انار و … به روش های خانگی و صنعتی تهیه می گردد. یکی از انواع سرکه، سرکه سفید است که اغلب از نوع صنعتی آن در غذا ها استفاده نمی گردد، مگر برای تهیه ترشی. این سرکه برترین انتخاب برای تمیز کردن سطوح مختلف، مثلا تمیز کردن کابینت ها، پنجره ها و… است. در این مقاله شما را با روش تهیه سرکه سفید و کاربرد های آن آشنا می کنیم.

در این مطلب می خوانید:

  • طرز تهیه سرکه سفید
  • کاربرد های سرکه سفید
    • مصارف دارویی
    • مصارف خانگی
  • نکات پایانی

طرز تهیه سرکه سفید

سرکه سفید از اسید استیک و اتانول گیاهی ساخته شده و با آب رقیق می گردد و در روش صنعتی به طور مستقیم از مخلوط کردن اسید استیک با آب به دست می آید.

روش طبیعی تهیه سرکه سفید، تقطیر سرکه مالت است. سرکه مالت را با مالت کردن جو درست می نمایند. منظور از مالت، دانه های جوانه زده جو است که در طی یک فرایند تعیین خشک شده اند. در این فرایند، نشاسته موجود در دانه جو به قند تبدیل و سپس از این قند، آب جو پدید می آید که با گذشت زمان، این ماده تبدیل به سرکه سفید می گردد.

کاربرد های سرکه سفید

سرکه سفید بیشتر به اسم یک ماده پاک نماینده و ضدعفونی نماینده طبیعی کاربرد دارد و هیچ خطری برای انسان و محیط زیست ندارد. از سرکه سفید چندان در تهیه غذا استفاده نمی گردد و تنها کاربرد خوراکی آن تهیه ترشی و سس کچاب است. مهمترین کاربرد های سرکه سفید شامل موارد زیر می گردد:

1) مصارف دارویی

بسیاری از متخصصان طب سنتی که به تهیه سرکه سفید مشغولند، از این ماده در درمان بیماری ها استفاده می نمایند. مهمترین کاربرد های درمانی سرکه سفید عبارتند از:

1. یاری به درمان زخم ها

از سرکه سفید در گذشته برای التیام زخم های جزئی و ضدعفونی کردن محل جراحت استفاده می شده است.

2. پیشگیری از عفونت و درمان قارچ

در طب سنتی از سرکه برای پیشگیری از عفونت استفاده می گردد. بعلاوه این ماده برای درمان بسیاری از قارچ های پوستی و قارچ ناخن مفید است. به اسم مثال برای از بین بردن قارچ بین انگشتان پا می توانید کمی سرکه را در یک تشت آب گرم بریزید و به مدت یک ربع پا ها را در آن قرار دهید.

3. درمان خارش رحم

یکی از خواص سرکه سفید یاری به برطرف عفونت و درمان خارش رحم است. به این منظور توصیه می گردد خانم ها مقداری سرکه را با آب جوشیده سرد ترکیب و هر روز به جای آب معمولی، با آن آب خود را بشویند.

4. داروی گیاهی دختردار شدن

یکی از راه های دختردار شدن، شستشوی رحم با سرکه است. به این منظور بایستی خانم ها قبل از نزدیکی، دو قاشق غذاخوری سرکه را در یک استکان آب مخلوط نمایند و داخل رحم را با آن از طریق سرنگ شستشو دهند.

5. تسکین خارش ناشی از نیش حشرات

استفاده از سرکه به کاهش خارش ناشی از نیش پشه یاری می نماید.

6. سفید کردن دندان ها و برطرف بوی بد دهان

سرکه خاصیت ضدعفونی نماینده و جلا دهنده دارد. برای سفید کردن دندان های خود می توانید مسواک خود را با سرکه آغشته و دندان ها را مسواک کنید. این کار باعث از بین رفتن باکتری های مضر دهان هم شده و به برطرف بوی بد دهان هم یاری می نماید. توجه داشته باشید در استفاده از سرکه سفید برای دندان ها زیاده روی نکنید، زیرا استفاده طولانی مدت از سرکه باعث آسیب به مینای دندان می گردد.

7. درمان شوره سر و درمان خانگی شپش

یکی از درمان های خانگی برای برطرف شوره سر و پیشگیری و از بین بردن شپش سر، استفاده از مخلوط سرکه و آب است. مو های خود را با ترکیب نصف لیوان سرکه و نصف لیوان آب بشویید و اجازه دهید این ترکیب مدت 10 دقیقه روی مو ها بماند و سپس آبکشی کنید.

8. برطرف ناراحتی های گلو

سرکه سفید برای برطرف ناراحتی های گلو هم مفید است. برای درمان مسائل گلو می توانید مقداری آب ولرم را با یک قاشق سوپ خوری سرکه ترکیب و قرقره کنید تا درد گلو تسکین یابد. بعلاوه می توانید از آن در دستگاه بخور بهره ببرید تا گرفتگی گلو باز گردد.

2) مصارف خانگی سرکه سفید

1. پاک نماینده سطوح

سرکه سفید یک ماده پاک نماینده طبیعی و کاملا بی ضرر برای شستشوی سطوح کابینت، تمیز کردن کاشی ها و ضدعفونی کردن محیط حمام و دستشویی است.

2. تمیز و ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه

از سرکه سفید می توانید برای تمیز کردن ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، مایکروویو، دستگاه قهوه ساز و مخلوط کن بهره ببرید. سرکه بدون آسیب به این دستگاه ها، باعث تمیزی و ضدعفونی شدن این وسایل می گردد.

3. شستن میوه و سبزیجات

اضافه کردن دو قاشق غذاخوری سرکه سفید به یک پیمانه آب محلولی موثر برای شستن میوه و سبزی است و باعث می گردد بقایای سموم و آفت از روی میوه و سبزی پاک گردد.

4. تمیز کردن لباس ها

شما می توانید با اضافه کردن سرکه به محلول شستشوی لباس ها، باعث سفیدتر و تمیزتر شدن لباس ها و ملحفه ها شوید بدون اینکه نگرانی خرابی بافت پارچه باشید.

نکات پایانی

درست است که سرکه سفید کاربردهای مختلف و خواص زیادی دارد، اما با این حال در بعضی موارد می تواند آسیب رسان هم باشد. موارد احتیاطی درباره مصرف سرکه به توضیح زیر است:

  • سرکه سرشار از سولفیت ها است. این ترکیبات به خودی خود خطرناک نیستند، اما برای بسیاری افراد آلرژی زا هستند.
  • اگرچه سرکه سفید معمولا ایمن است، اما زیاده روی در استفاده و کاربرد مقادیر بالای آن، می تواند خطرناک باشد. مصرف بیش از حد سرکه علائمی مانند التهاب در دستگاه گوارش، تپش قلب و یا سوء هاضمه را ایجاد می نماید.

  • سرکه با بعضی دارو های قلبی و انواعی از داروهای قند خون تداخل دارویی دارد و ضروری است قبل از مصرف با پزشک خود در رابطه با مصرف سرکه مشورت کنید.

شما چه کاربرد های دیگری برای سرکه سفید می شناسید. پرسش ها و نظرات خود را با ما و خوانندگان به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می کنیم تفاوت سرکه سفید و سرکه قرمز را هم در وبلاگ آبی اناری ها بخوانید. بعلاوه می توانید طرز تهیه سرکه انگور خانگی و طبیعی را در وبلاگ آبی اناری ها آموزش ببینید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه سرکه سفید و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سرکه سفید و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید