راه نجات از همدستی آلودگی هوا و کرونا

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، یک متخصص تغذیه گفت: کنار هم قرار دریافت آلودگی هوا و کرونا بسیار نگران کننده است که با تغذیه سالم می توان این آسیب را تا حدی کنترل کرد.

راه نجات از همدستی آلودگی هوا و کرونا

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در مصاحبه با وبلاگ آبی اناری ها گفت: در شرایطی هستیم که آلودگی هوا بسیار نگران نماینده شده است. در فصل زمستان با توجه به سرما و وارونگی هوا، دود و آلاینده ها در سطح پایین تری از جو قرار می گیرند که این موضوع در کلانشهر ها به دلیل افزایش میزان تردد وسایل نقلیه و فعالیت کارخانه ها بیشتر احساس می گردد. در واقع استنشاق هوای آلوده باعث ورود انواع بیماری ها به داخل بدن می گردد که با تغذیه سالم می توان این آسیب را تا حدی کنترل کرد.

وی اضافه کرد: مواد آلوده نماینده هوا مثل مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسید های نیتروژن دار، هیدروکربن های نسوخته، ذرات ریز معلق و ترکیبات سربی می توانند در گرو های سنی مختلف به خصوص بچه ها، سالمندان، مادران باردار و بیماران قلبی و ریوی تاثیرات بسیار نگران نماینده ای داشته باشند. متاسفانه در حال حاضر کنار هم قرار دریافت آلودگی هوا و کرونا بسیار نگران نماینده است.

اولیایی گفت: در این شرایط با دریافت مواد مغذی و پرهیز از مصرف مواد غذایی مضر می توانیم میزان آسیب آلودگی هوا و کرونا را به حداقل برسانیم. اولین توصیه در این شرایط مصرف کافی آب و مایعات است. مصرف حداقل 8 لیوان آب در طول شبانه روز باعث می گردد بدن سموم خود را به وسیله ادرار و تعریق دفع کند. همچنین پرآبی بدن باعث می گردد اگر شخصی مبتلا به ویروس کرونا و درگیر تب و کم اشتهایی شد، بتواند در برابر بیماری مقاومت کند.

این متخصص تغذیه اعلام کرد: مصرف شیر کم چرب در این شرایط بسیار حائز اهمیت است. مواد تشکیل دهنده شیر باعث دفع یا خنثی کردن سموم موجود در شیر می شوند؛ بنابراین توصیه می کنیم 1 تا 2 لیوان شیر را در طول شبانه روز مصرف کنید. استفاده از مواد حاوی آنتی اکسیدان توصیه بعدی به افراد در این روزها است، زیرا این مواد رادیکال های آزادی که طی این روز ها در بدن ما به وجود می آیند را دفع می نمایند. ویتامین های A ، C ،D و موادی مثل سلنیوم، منیزیم و روی نقش مهمی در خنثی کردن مواد سمی دارند.

اولیایی اضافه کرد: ویتامین C را می توانیم از مرکبات، فلفل سبز، لیمو ترش، کیوی و آناناس دریافت کنیم. پیاز و گوجه فرنگی هم حاوی مقادیر خوبی از این ویتامین را دارند. ویتامین A در هویج، کدو تنبل، انواع کلم، سبزیجات نارنجی رنگ، هلو و گوجه فرنگی یافت می گردد. از دیگر آنتی اکسیدان های موثر ویتامین E است که می توانیم از دانه های روغنی، جوانه گندم، جوانه جو و مغز ها دریافت کنیم. سلنیوم را هم می توان با مصرف انواع ماهی، حبوبات و تخم مرغ تامین کرد. منیزیم در سبزیجات تیره رنگ، گیریپ فروت، بادام، گردو، سبزی جعفری و برگ چغندر یافت می گردد.

این مشاور تغذیه بیان کرد: زینک یا روی را می توانیم از گوشت و غلات سبوس دار تامین کنیم. به طور کلی مصرف میوه و سبزیجات باعث دریافت آنتی اکسیدان به میزان کافی می گردد؛ بنابراین توصیه می کنیم در طول شبانه روز از میوه و سبزیجات تازه در حد امکان بهره ببرید تا بتوانید سموم خون را کاهش دهید.

اولیایی در مورد پرهیز از مصرف بعضی مواد غذایی در شرایط آلودگی هوا و کرونا، گفت: محدود کردن مصرف کافئین بسیار حائز اهمیت است. توصیه می گردد به جای مصرف چای های معمولی و سیاه رنگ، از چای سبز بهره ببرید. همچنین بهتر است از مصرف فست فود ها طی این دوران به شدت پرهیز کنید زیرا حاوی مواد سمی هستند که علاوه بر تشدید میزان سموم سطح خون، استرس را هم افزایش می دهند. نوشیدنی های حاوی الکل به شدت می تواند تهدید نماینده سلامتی در هر شرایط به خصوص در زمان آلودگی هوا و روزهای کرونا باشد.

اولیایی در خاتمه توضیح داد: با تجویز پزشک متخصص می توانید از مکمل های ویتامین در زمان آلودگی هوا و شیوع کرونا بهره ببرید. سعی کنید میزان مراقبت های خود از گروه های پرخطر از جمله بچه ها، سالمندان و مادران باردار را افزایش دهید. همچنین با توجه به اپیدمی ویروس کرونا سعی کنید تا حد امکان تردد در سطح شهر را کاهش دهید.

منبع: جام جم آنلاین

به "راه نجات از همدستی آلودگی هوا و کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه نجات از همدستی آلودگی هوا و کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید