در سفر با هواپیما چه قدر باید بار داشته باشیم؟ با اضافه بار چه کنیم؟

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، همواره یکی از مهم ترین مسائل برای مسافران در سفرهای هوایی محدودیت هایی اعمال شده در اندازه بار است. شما همواره باید قوانین هواپیمایی و بلیط هواپیما خود را به دقت مطالعه کنید تا به خوبی بدانید چه اندازه می توانید بار با خود حمل کنید. بعد از این که متوجه شدید اندازه بار مجاز شما چند کیلوگرم است، باید اطمینان حاصل کنید که از سقف تعیین شده تجاوز نکنید. برای این کار می توانید از ترازوهای ویژه این کار بهره ببرید.

در سفر با هواپیما چه قدر باید بار داشته باشیم؟ با اضافه بار چه کنیم؟

اولین راه برای حل مشکل اضافه بار چیست؟

به زبان دیگر اولین راه چاره ما برای شما این است که خود رارگیر مسائلی مثل اضافه بار، بارنامه و… نکنید. مسائل اضافه بار، تنها هزینه های جانبی آن نیستند. بلکه مسائلی دیگری مثل دشواری های حمل و نقل، طولانی بودن مراحل بارنامه و… را نیز برای شما به وجود می آورد. به صورت کلی بارهای شما به دو دسته بار دستی و بار اصلی تقسیم می شوند. بار اصلی شما، همان باری است که آن را تحویل قسمت بار هواپیما می دهید. بار دستی هم همان وسایلی می باشد که شما همراه خود به داخل کابین هواپیما می برید. اندازه بار اصلی مجاز را می توانید روی بلیط هواپیما خود ببینید.

بسیار دیده شده که مسافرانی که باز بیشتری از حد مجاز همراه خود داشته اند، در آخرین لحظات مانده به پرواز خود با استرس فراوان کوشش می نمایند که اضافه بار خود را در بین سایر مسافران هواپیما تقسیم نمایند. اگر آن ها نتوانند این کار را انجام دهند احتمالا پیروز به حمل بار خود نیز نخواهند شد. به همین علت به شما توصیه می کنیم که در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با اندازه بار مجاز در پروازها و راه چاره هایی برای حل مشکل اضافه بار آشنا شوید.

  • قوانین حمل بار در پروازهای داخلی: شما با خرید بلیط هواپیما پروازهای داخلی جمهوری اسلامی ایران می توانید تا حداکثر 25 کیلوگرم بار اصلی حمل کنید. وزن مجاز بار دستی شما نیز در پروازهای داخلی نباید بیشتر از 5 کیلوگرم باشد. یعنی شما به طور کلی می توانید 30 کلیوگرم بار همراه خود حمل کنید. اما این وزن ها ویژه کلاس اکونومی پروازها می باشد. به عنوان مثال در پروازها با کلاس های بالاتر شرکت های هواپیمایی داخلی شما می توانید تا 40 کیلوگرم بار اصلی حمل کنید. این عدد برای بار دستی در این کلاس های پروازی به 7 کیلوگرم نیز می رسد.
  • قوانین حمل بار در پروازهای بین المللی: در پروازهای بین المللی اندازه بار مجاز در پروازهای انواع شرکت های هواپیمایی فرق دارد. به همین علت نمی توان قوانین حمل بار پروازهای بین المللی را به صورت کلی معین نمود. اما قصد داریم به آنالیز بار مجاز هواپیمایی های محبوب در ایران بپردازیم، تا شما عزیزان با اطلاعات بیشتری نسبت به بسته بندی بار خود اقدام کنید.

در اغلب پروازهای بین المللی سقف بار اصلی مجاز، 30 کیلوگرم است. اما این قوانین برای بعضی از هواپیمایی های اروپایی کمتر است. در بعضی از پروازهای اروپایی سقف بار اصلی مجاز 23 کیلوگرم است. اگر بار شما بیشتر از این حد مجاز باشد، شما باید برای هر کیلوگرم از بار اضافی خود هزینه بلیط برای اضافه بار پرداخت کنید.

در ادامه لیستی از سقف بار اصلی مجاز در هواپیمایی های محبوب بین ایرانیان را آنالیز می کنیم. توجه داشته باشید که آمار ارائه شده برای کلاس پروازی مالی و برای یک نفر است.

  • تمامی شرکت های هواپیمایی در ایران: سقف بار اصلی مجاز این هواپیمایی ها 30 کیلوگرم و بار سقف بار دستی مجاز 7 کیلوگرم است.
  • شرکت هواپیمایی ترکیش ایر: سقف بار مجاز در این هواپیمایی هم مشابه شرکت های هواپیمایی ایرانی است. یعنی سقف بار اصلی مجاز این هواپیمایی 30 کیلوگرم و بار سقف بار دستی مجاز 7 کیلوگرم است.
  • شرکت هواپیمایی پگاسوس: سقف بار اصلی مجاز در این شرکت هواپیمایی 20 کیلوگرم و سقف بار دستی مجاز در این هواپیمایی 5 کلیوگرم است.
  • شرکت هواپیمایی قطر ایرویز: سقف بار مجاز در این هواپیمایی هم مشابه شرکت های هواپیمایی ایرانی است. یعنی سقف بار اصلی مجاز این هواپیمایی 30 کیلوگرم و بار سقف بار دستی مجاز 7 کیلوگرم است.
  • شرکت هواپیمایی لوفت هانزا: سقف بار اصلی مجاز برای این شرکت هواپیمایی، 23 کیلوگرم و سقف بار دستی مجاز 5 کیلوگرم است. در این هواپیمایی هر نفر تنها می تواند یک بسته (چمدان) را به عنوان بار اصلی ارائه دهد.
  • شرکت هواپیمایی اتحاد: سقف بار مجاز اصلی برای این هواپیمایی 25 کیلوگرم و سقف بار دستی مجاز 7 کیلوگرم است.
  • شرکت هواپیمایی ایر فلوت: شما برای این هواپیمایی مجاز به حمل هیچ گونه بار اصلی نیستید. در صورت تهیه بلیط از این شرکت هواپیمایی باید هزینه بار را به صورت جداگانه پرداخت کنید.

اگر اضافه بار داشتیم چه کنیم؟

با تمام این توضیحات گاهی مجبور می شوید که بار بیشتری را از حد مجاز با خود حمل کنید. اگر اضافه بار شما بسیار ناچیز است می توانید در فرودگاه مبلغ مشخص شده برای اضافه بار را پرداخت کنید. اما اگر اضافه بار شما قابل توجه است (بیشتر از 5 یا 10 کیلوگرم، با توجه به قوانین حمل بار هواپیمایی)، شما باید آن را در قالب کارگو ارسال کنید. برای انجام این کار، شما باید حداقل سه روز قبل از پرواز خود، با بلیط و گذرنامه خود به همان آژانس هواپیمایی یا سایتی که طریق آن اقدام به خرید بلیط هواپیما نموده اید، مراجعه کنید. آژانس های مسافرتی بخش ویژه ای برای این کار به نام فِرِیت (freight) دارند و به مشکل شما رسیدگی خواهند کرد. توجه کنید که بار شما باید حداقل یک روز زودتر از شما به مقصد برسد تا با مسئله ای روبرو نشوید.

منبع: گردگرد

به "در سفر با هواپیما چه قدر باید بار داشته باشیم؟ با اضافه بار چه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در سفر با هواپیما چه قدر باید بار داشته باشیم؟ با اضافه بار چه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید