حل معمای مرغ و تخم مرغ در دانشگاه های بریتانیا!
به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، نتایج مطالعات تازه نشان داده که هوس خوردن برنج مرغ و خروس ها را از بالای درختان به روی زمین کشانده و تنها کمی بیشتر از هزار سال است که این پرندگان وارد سبد غذایی خانواده ها شده اند. پیش از این تصور می شد انسان ها در عصر آهن برای ماکیان احترام قائل بودند و مرغ ها و تخم هایشان در امپراتوری روم به عنوان غذا مصرف شدند.
به گزارش همشهری به نقل از گاردین، محققان دانشگاه اکستر، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کاردیف، ضمن یک مطالعه تازه اعلام کردند که مرغ یک پرنده نسبتا تازه در سبد غذایی انسان هاست.
پیش از این اعتقاد بر این بود که مرغ و جوجه از حدود 10هزار سال پیش به عنوان خوراک انسان پرورش داده می شدند، اما گزارش تازه نشان می دهد که انسان ها تا حدود 1500 سال قبل از میلاد از چنین غذایی استفاده نمی کرده اند.
محققان از روش تاریخ گذاری کربن برای تعیین سن 23 تا از اولین جوجه های پیدا شده در غرب اوراسیا و شمال غرب آفریقا استفاده کردند و نتیجه اینکه بیشتر استخوان ها بسیار تازهتر از آن چیزی بودند که قبلا تصور می شد.
بر اساس این پژوهش رد جوجه هایی که بومی جنگل های استوایی جنوب شرقی آسیا هستند، تا حدود 800 سال قبل از میلاد در اروپا یافت نشده است.
بعد از رسیدن به غرب اروپا هم، تقریبا 1000 سال طول کشید تا این پرندگان در آب و هوای سرد اسکاتلند، ایرلند، اسکاندیناوی و ایسلند بومی شوند. کارشناسان بقایای مرغ های یافت شده در بیش از 600 سایت در 89 کشور را مجددا ارزیابی کردند و متوجه شدند قدیمی ترین استخوان های پیدا شده مربوط به یک مرغ خانگی در مرکز تایلند است که قدمت آن بین سال های 1650 قبل از میلاد تا 1250 قبل از میلاد تخمین زده شده است.
گفته می شود انسان ها در طول فرآیند کشت برنج با پرندگان جنگلی که در ارتفاعات بالای درختان زندگی می کردند، تماس پیدا کردند؛ در واقع اجداد باستانی مرغ و خروس های اهلی با وسوسه خوردن برنج از درختان به پایین آمدند. پس از اهلی شدن، جوجه ها ابتدا در سراسر آسیا و سپس در سراسر دریای مدیترانه و از طریق جهت هایی که از طریق بازرگانان دریایی یونانی و فنیقی رواج پیدا کردند.
پروفسور گرگر لارسون، از دانشگاه آکسفورد، می گوید: ارزیابی مجدد جامع جوجه ها ابتدا نشان می دهد که درک ما از زمان و مکان اهلی کردن مرغ چقدر اشتباه بوده است؛ و حتی هیجان انگیزتر، ثابت می کند که چگونه ورود کشاورزی برنج به عنوان یک کاتالیزور برای فرآیند اهلی سازی مرغ و پراکندگی جهانی آن عمل کرده است.
تحقیقات قبلی نشان می داد که جوجه ها در عصر آهن مورد احترام بودند و اغلب همراه صاحبانشان دفن می شدند و در دوران امپراتوری روم، جوجه ها و تخم مرغ ها به عنوان غذا رایج شد. پروفسور نائومی سایکس، از دانشگاه اکستر، می گوید: خوردن مرغ آنقدر رایج است که مردم فکر می کنند هیچ روزی نبود که انسان مرغ نخورد، اما شواهد نشان می دهد که رابطه ما با این حیوانات بسیار پیچیده تر از این حرف ها بوده است.
منبع: فرارو