ثروتمندترین فرد جهان: خانه ای ندارم و در خانه دوستانم زندگی می کنم

به گزارش وبلاگ آبی اناری ها، ایلان ماسک ثروتمندترین فرد حال حاضر جهان و کارآفرین برتر و موسس شرکت های بزرگ تسلا و اسپیس ایکس در یک مصاحبه نو به بیان نکات قابل توجهی پرداخته است.

ثروتمندترین فرد جهان: خانه ای ندارم و در خانه دوستانم زندگی می کنم

به گزارش یورونیوز، ایلان ماسک این کارآفرین متولد آفریقای جنوبی می گوید برای شرکت تولید کننده وسایل نقلیه الکتریکی تسلا و شرکت حمل و نقل هوافضایی اسپیس ایکس بسیار متفکرانه کار می کند.

به عنوان مثال، وی یک جلسه 30 دقیقه ای را به یاد می آورد که در آن درآمد شرکتش را 100 میلیون دلار بهبود بخشیده است.

وی در مصاحبه ای تازه با کریس اندرسون رئیس موسسه TED گفت: چیزی که خوابیدن را سخت می کند این است که هر ساعت یا حتی هر دقیقه خوب فکر کردن در مورد تسلا و اسپیس ایکس تأثیر زیادی بر این شرکت ها دارد که من واقعاً سعی می کنم تا آنجا که ممکن است، اساساً تا حد امکان تفکر کنم.

وی اضافه نمود: تسلا در حال رسیدن به نقطه ای است یا احتمالاً اواخر امسال به نقطه ای می رسد که هر دقیقه تفکر خوب و با کیفیت بالا، یک میلیون دلار بر آن تأثیر دارد که دیوانه کننده است. اگر تسلا دو میلیارد دلار در هفته درآمد داشته باشد، روزی 300 میلیون دلار می شود. مثال های زیادی وجود دارد، مثلا من توانستم در یک جلسه نیم ساعته 100 میلیون دلار نتیجه مالی شرکت را بهبود ببخشم.

ماسک که هفته گذشته پیشنهاد خیره کننده 43 میلیارد دلاری را برای خرید توییتر ارائه کرد، خود را با ثروت شخصی افسانه ای 251 میلیارد دلار به عنوان ثروتمندترین فرد جهان معرفی کرده است.

وی می گوید: اگر من سالانه میلیارد ها دلار در مسائل شخصی خرج کنم، بسیار مشکل ساز خواهد بود، اما اینطور نیست. در واقع من در حال حاضر حتی خانه هم ندارم. من به معنای واقعی کلمه در خانه دوستانم می مانم. من قایق تفریحی ندارم، مرخصی نمی روم، بنابراین اینطور نیست که مخارج شخصی من زیاد باشد.

وی اضافه نمود: تنها استثنا، هواپیما است، اما اگر از هواپیما استفاده نکنم، وقت کمتری برای کار دارم.

ماسک که قصد دارد تا سال 2029 یک ماموریت سرنشین دار را به مریخ بفرستد، در این مصاحبه در مورد چشم انداز خود برای بشریت و آینده نیز صحبت کرده است.

او می گوید: من واقعاً می خواهم مطمئن شوم که آینده خوبی در انتظار بشریت باشد و ما در مسیری برای درک ماهیت جهان، معنای زندگی، چرایی اینجا بودن و چگونه به اینجا رسیدیم، هستیم و برای درک ماهیت جهان و همه این سؤالات اساسی، باید دامنه و مقیاس آگاهی مان را توسعه دهیم.

ماسک می گوید: احتمالا تا سال 2050 یک ربات انسان نما در هر خانه ای وجود خواهد داشت. مردم نمی دانند که ربات های انسان نما فناوری بزرگ بعدی خواهند بود.

وی در بخشی از این مصاحبه تازه توضیح می دهد که چگونه توسعه فناوری کاملا خودران تسلا به زمینه رباتیک منتقل می شود و چگونه بیشتر خانه ها احتمالاً در آینده نه چندان دور دارای ربات های انسان نما خواهند بود.

وی می گوید، بیشتر خانه ها تا سال 2050 دارای یک ربات خانگی خواهند بود، اگرچه بهبود هوش مصنوعی همچنان مانع اصلی است.

ماسک گفت: مدتی طول کشید تا متوجه شدم برای حل مسائل فناوری خودران، شما واقعاً نیاز به حل مسائل هوش مصنوعی در جهانی واقعی دارید و در مرحله ای که شما مسائل هوش مصنوعی را در جهانی واقعی برای یک ماشین که در واقع یک ربات روی چهار چرخ است، حل می کنید سپس می توانید آن را به یک ربات روی دو پا نیز تعمیم دهید.

ماسک این واقعیت را برجسته می کند که شرکت هایی مانند بوستون داینامیکس (Boston Dynamics) نشان داده اند که ساخت ربات های انسان نما قابل انجام است، اما ما هنوز کمی با ربات های دارای هوش مصنوعی پیشرفته که توانایی کمک در کار های خانه را داشته باشند، فاصله داریم.

وی می گوید: چیز هایی که در حال حاضر کم داریم، هوش کافی برای این ربات ها است که بتواند در جهانی واقعی حرکت کنند و کار های مفیدی را بدون دستور صریح انجام دهند.

وی اضافه نمود: این همان دو چیزی است که تسلا در آن ها بسیار خوب است؛ بنابراین ما اساساً فقط نیاز داریم که محرک ها و حسگر های تخصصی مورد نیاز یک ربات انسان نما را طراحی کنیم.

ماسک هشدار می دهد که جهان باید سخت کار کند تا از یک سناریوی آخر الزمانی در مورد هوش مصنوعی جلوگیری کند. وی قبلاً گفته بود که شرکت دیگر او موسوم به نورالینک (Neuralink) که در زمینه توسعه هوش مصنوعی و ساخت ایمپلنت مغزی به عنوان یک رابط پیشرفته مغز-رایانه کار می کند، تا حدی برای پایه کاهش تهدیدات هوش مصنوعی تأسیس شده است.

ماسک در این مصاحبه توضیح می دهد که یک تراشه که نمی تواند از راه دور به روزرسانی شود، به حفظ ویژگی های ایمنی کمک می کند. به این معنی که مثلا هر کسی نتواند به یک ربات دستور توقف بدهد و ربات نیز کار خود را متوقف کند.

ماسک می گوید یک ربات انسان نمای پیشرفته ابتدا برای انجام کار های خطرناک و کار های خسته کننده ای که هیچ کس نمی خواهد انجام دهد، بکار گرفته می شود و سپس پیشرفته تر می شود و می تواند از مردم مراقبت کند، غذا بپزد و چمن زنی کند و به طور کلی وظایف خانگی را انجام دهد.

وقتی از ماسک در مورد جدول زمانی توسعه و استقرار چنین ربات هایی سوال شد، گفت: فکر می کنم امسال یک نمونه اولیه جالب خواهیم داشت. ممکن است سال آینده چیز مفیدی داشته باشیم، اما فکر می کنم حداقل ظرف دو سال آینده کاملاً محتمل باشد.

ماسک همچنین اشاره می کند که معتقد است هزینه یک ربات انسان نما به احتمال زیاد کمتر از یک خودرو خواهد بود، اگرچه قیمت آن در ابتدا و تا زمانی که تولید انبوه آن هزینه ها را کاهش دهد، بیشتر از خودرو خواهد بود. وی توضیح داد: سپس شاهد رشد سریع و سال به سال مفید بودن ربات های انسان نما و کاهش هزینه و افزایش تولید آن ها خواهیم بود.

ماسک برای اولین بار ربات تسلا موسوم به تسلا بات (Tesla bot) را در مراسم A.I. Day این شرکت در ماه اوت سال گذشته معرفی کرد. این پروژه که اکنون اپتیموس (Optimus) نامیده می شود، نظرات بدبینانه ای را از سوی برخی برانگیخته است که تا حدی معطوف بر این واقعیت است که ماسک همیشه به اعلام ضرب الاجل های بیش از حد امیدوارکننده معروف است. به عنوان مثال، سال گذشته یک یادداشت درون سازمانی از شرکت تسلا به بیرون درز کرد که نشان می داد این شرکت تا رسیدن به استقلال سطح پنج بسیار دورتر از آن چیزی است که ماسک پیش از آن در بیانیه ای عمومی اعلام کرده بود.

در مجموع، وجهه کاری و شخصیت عمومی ایلان ماسک، او را به عنوان شخصیتی دوگانه در افکار عمومی بدل کرده است، به طوری که برخی از او به عنوان یکی از بزرگترین مخترعان جهان دفاع می کنند و برخی دیگر می گویند که او فقط یک خودتبلیغ کننده و از خود متشکر تمام عیار است.

البته کار های انجام شده و در حال انجام از طریق شرکت های اسپیس ایکس و تسلا را می توان با برچسب انسان محبت آمیز معرفی کرد، چرا که تسلا در حال سرعت بخشیدن به توسعه انرژی پایدار است و اسپیس ایکس نیز برای تضمین بقای طولانی مدت بشریت تلاش می کند.

از دیگر نکات این مصاحبه می توان به موضوعات جالبی از جمله خوابیدن ماسک روی کف کارخانه تسلا برای نشان دادن همبستگی با کارمندانش و توضیح شاهکار چشمگیر اسپیس ایکس برای ساخت موشک استارشیپ (Starship) که اولین وسیله پرتابی کاملا قابل استفاده مجدد در تاریخ خواهد بود که قرار است انسان را به مریخ ببرد، اشاره کرد.

منبع: فرارو

به "ثروتمندترین فرد جهان: خانه ای ندارم و در خانه دوستانم زندگی می کنم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ثروتمندترین فرد جهان: خانه ای ندارم و در خانه دوستانم زندگی می کنم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید